29e oktober 2013.

Klev upp redan vid halv sju imorse för att hinna ta ut hästarna och göra klart resten i stallet innan jag skulle iväg. Rullade vidare till överboda där jag fick nya naglar och blev bjuden på lunch av min fina johanna. Resten av dagen har jag spenderat i staden - kikade lite i affärer innan jag satte mig i frisörstolen för första gången på länge, gick därifrån jädrans nöjd och mötte upp madde. När grabbarna kom käkade vi middag på great eastern och avslutade med en lite för störd bio. Har haft en väldigt bra dag med andra ord och jag har spenderat lite för mycket pengar, men vad gör det om 100 år? Livet äger 

Resultaten från Skellefteåtävlingen.

 
Första klassen, 1 m, lördagen: Startade helgen med en klockren och felfri runda. Red inte direkt några snäva svängar i omhoppningen men det räckte ändå till en 8e placering och rosett! Finns inte så mycket mer och säga förutom att min häst är värd guld, och att det är det roligaste jag vet behöver jag väl kanske inte heller säga.
 
 
Andra klassen, 110 cm, lördagen: Efter att ha haft jävligt bra flyt på framgippningen så startade vi våran andra 110 och även våran första inomhus. Red iväg honom lite på något hinder men annars så hade jag en väldigt bra känsla igenom hela banan, fick en liten skit rivning men i övrigt är jag super nöjd. 
 
 
Tredje klassen, 1 m, söndagen: Förutom att vi inte riktigt var igång till första hindret så hade vi ändå hyfsat bra flyt igenom banan, han hoppade av lite stort på fjärde hindret vilket gjorde att det blev lite trångt i kombinationen men han är ändå bäst som hoppar i alla lägen. Fick fara hem nöjd från ännu en tävling och nu laddar vi om inför en endagarstävling på söndag!

Det är väl kanske ingen hemlighet att jag älskar smycken.

Och som ni ser på bildkvalitén så har min systemkamera kommit tillbaka efter lagningen. Den var borta nästan ett helt år och den gav dock upp ungefär lika fort igen så den lär vara borta ett bra tag till. SÅ LESS

Ikea över en dag.

Igår spenderades hela dagen på Ikea med mina fina föräldrar och bästis. Vi hade mest planer på att köpa nytt till hallen som ska renoveras men jag fick mig även en ny garderob plus en super fin tv-bänk. På vägen hem var det knappt så att vi fick plats men med hälften av alla kartonger på taket och resten i knät så gick det bra. Avslutade med middag på Max och sedan somnade jag ganska direkt när jag kom hem.

Hoppträning för Erik.

 
Här är ett litet filmklipp från kvällens hoppträning. Det var för det mesta styrkeövningar och vi skulle även stå i lätsits hela tiden vilket gjorde allting mycket svårtare. Zion skötte sig iallafall bra, han var ovanligt avslappnad och på slutet hoppade han klockrena språng.
 
Nästa helg väntar våran första tävling på två månader, det har ju varit saker som har kommit emellan de senaste gångerna men förhoppningsvis går allt som det ska den här gången. Vi ska iallafall ner till Skellefteå och tävla första inomhustävlingen för den gär säsongen, vi är anmäld 1m & 1.10m på lördagen och 1m på söndagen.

Livet rullar på ganska bra.

Den här veckan har sett ut som många andra, plågar mig igenom skoldagarna och är i stallet på kvällarna. Hela måndagskvällen spenderade jag hos familj nr 2, motionerade hästen och pluggade ikapp en hel del i skolan - sov även där och gav mig själv ledigt på tisdagen. Sandra var också hemma så vi trimmade hästarna på banan på morgonen innan vi rullade in till vännäs för en lunchdejt på cafét.
 
Annars så har vi även varit på norrmalm och motionerat hästarna, jag hunnit med en sväng till stan med en fin vän och spenderat lite för mycket pengar. Vi har haft personligstyling på skolan och jag har blivit bjuden på lunch av bästa Aron. I kväll jobbade jag ett 5 timmars pass innan jag gick över till Aron för att avsluta med en film. Imorgon väntar 6 timmars jobb igen på mitt andra jobb och sedan hoppträning med hästen. 

Vissa dagar är värre än andra.

 

Helgen som varit.

Nu var det längesen igen, mina dagar består ju av ungefär samma saker vilket inte är så överdrivet kul att skriva om. Men har haft en jädrans bra helg iallafall - fredagskvällen spenderades på norrmalm innan jag åkte hem för att mötas av hela min fina familj som har varit hemma över helgen. På Lördagen väntade en tidig morgon för att hinna motionera hästen innan några timmars jobb på cafét. 
 
På kvällen firade vi pappa som fyllde 50 tidigare i veckan - en kväll med massa god mat, fina människor och skratt. Vi fyra syskon hade styrt upp en teater som mer liknaden en parodi av pappa, min syster sjöng precis lika fint som vanligt och mot slutet dansade vi till abba. Söndagen blev en heldag i stallet med hoppning på banan, massor av annat fix och fick även rida hannas ponny. Helgen avslutades iallafall på bästa sätt - med en skräckfilm på bio och bästa aron som sällskap. 

8e oktober 2013

Veckan började med en heldag i skolan följt av några timmars jobb och resten av kvällen spenderade jag i stallet. Idag fyller min fina emma 17 år och det har vi firat med kidnappning, middag och tårta. Pappa har också blivit ett år äldre så när jag kom hem bjöds det på tårta nr 2, har parkerat i min säng med världens matkoma och just nu k'änns det som att jag aldrig mer kommer äta igen. Men en jädrans bra kväll har det varit iaf och det har jag mina fina brudar att tacka för. FYFAN VAD NI ÄR BRA.

Blev en väldigt bra helg.

Hej igen. Har som sagt jobbat i helgen också och har sammalagt fått ihop 30 timmar den här veckan, folk frågar mig hur jag orkar och helt ärligt så har jag inget svar på det men fan vad det kommer sitta fint när lönen kommer. Träningen för Bissan i lördags var som vanligt väldigt givande, den där tanten gör verkligen underverk varenda träning. For jädrans nöjd därifrån och efter det väntade ett 10 timmars pass på jobbet.
 
Söndagen spenderades inne i staden med bästis, blev några tusenlappar fattigare men fick med mig mycket fint hem så jag klagar inte. När vi kom hem följde hon med upp till stallet, blev en mysig skrittur i solen och resten av kvällen tillbringade jag hemma med mig själv - det var lite för längesen sist och otroligt välbehövligt. 

Uppdatering om hästlivet.

Bild från igår på Norrmalm i likadana täcken
 
Den här veckan började med en sväng ner till Norrmalm i måndags för att rida ut med Hanna. Galopperade i skogen drygt en timme och efter det fick Zion en välförtjänad dusch. I tisdags skrittade vi ut ungefär 40 minuter och onsdagen blev hans vilodag. Igår stog det hoppning på schemat så då var vi på Norrmalm igen, hoppade för första gången i ridhuset efter utesäsongen och även fast han är väldigt spänd inomhus gick det bra. Hoppade språng på 120 utan problem och jag är verkligen mer motiverad än vanligt.
 
Idag måste tyvärr jobbet styra lite grann, skulle egentligen behövt rida igenom honom lite på banan eftersom vi ska träna dressyr för Bissan imorgon men när inte tiden räcker till så ska han iallafall få skritta en sväng i skogen. På söndag får vi se hur jag rider och på måndag ska han få ackupunktur igen för andra gången i sitt liv. Därefter väntar någon dag med vila och sedan ladda upp inför tävlingen som är den 13e. 
 
Är så glad att han är helt återställd nu efter hans lilla olycka. Har tre tävlingar kvar i år innan tävlingsäsongen är slut och efter det ska han på vetrinärbesktning för att se så allting ser bra ut. 

3 Oktober 2013.

 
Det har varit tre bra dagar i skolan faktiskt, har för ovanlighetenskull varit på alla lektioner och fått en hel del gjort också. Inte nog med det så har solen hälsat på igen och det äger, dessutom känns vintern lite längre bort även fast det blir mörkt klockan 7 på kvällarna. 
 
I tisdags jobbade jag 3 timmar efter skolan och igår blev det ett 6 timmars pass. Tycker verkligen att det är roligt att jobba men till helgen väntar tredje jobbhelgen i rad vilket känns mest drygt. Har 18 timmar framför mig i helgen men på söndag är jag ledig och då har jag bokat in en dejt med bästis som gör den här helgen lite rockigare.

Läget just nu, typ.

Mitt liv är mestadels jobbigt, stressigt och tröttsamt - men ändå ganska bra. Egentligen så trivs jag som bäst när jag har mycket att göra , dock är det lite för mycket just nu. Jobbar 20-30 timmar i veckan just nu vilket är mer än en halvtid, plus skolan såklart. Däremellan har jag ju även världens finaste häst som tar ännu mera tid men han är också den största glädjen i mitt liv, vore det inte för honom skulle jag inte ens orka hälften.
 
Hur som helst, skolan går allt annat än bra - är mer less än vanligt och skulle kunna döda någon för att få slippa skiten. Och ja, jag vet att ingenting blir bättre av att tänka så men så är det iallafall. Vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget, kanske mest bara påminna mig själv om att stanna upp ibland och njuta av livet - som jag verkligen aldrig gör. Kvalitétstid med mina fina vänner blir det alldeles för lite av också, tyvärr ingenting alls den senaste tiden. Skärpning towe.